Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ένα έργο τέχνης της Παρθένας Τσοκτουρίδου στην κυκλοφορία του λευκώματος "Τέχνην ποιούμεν" από τις εκδόσεις της ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ" - Πρόλογος Προέδρου



ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ


Ο πολιτιστικός-κοινωνικός διεθνής φορέας «Αμφικτυονία Ελληνισμού» με ξεχωριστή χαρά και μεγάλη ευχαρίστηση παρουσιάζει το παρόν λεύκωμα με έργα ζωγραφικής μελών και φίλων του και για μία ακόμη φορά αποδεικνύει το πραγματικό ενδιαφέρον του για τις διαχρονικές αξίες των ελεύθερων πνευμάτων και ευγενών ψυχών.

Η εξαιρετικά θεμελιωμένη συνεργασία με τη διοίκηση της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας σε όλους τους τομείς εκδηλώνεται βεβαίως και με την έκθεση ζωγραφικής 39 σπουδαίων σύγχρονων καλλιτεχνών, μελών εκτός της «Αμφικτυονίας» και άλλων φορέων, όπως του Συλλόγου Βορείου Ελλάδος, του ΣΚΕΤΒΕ και του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος ο «ΑΠΕΛΛΗΣ», στους ευγενώς παραχωρηθέντες χώρους του Πολιτιστικού-Πνευματικού Κέντρου Τούμπας του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Τα εγκαίνια με τις παράλληλες και μέχρι τέλους της παρουσίασης εκδηλώσεις θα προσφέρουν τέρψη και ευχαρίστηση στους επισκέπτες και θα δημιουργήσουν όμορφα συναισθήματα. Αφού η ποικιλία των θεμάτων της έκθεσης με την πλούσια εκφραστικότητα, τη σπουδαία αισθητική προσέγγιση, τους ωραίους εναλλασσόμενους χρωματισμούς και τη σωστή αρμονία, δεν αποβλέπει μόνο σε μία επιφανειακή, τυπική παρουσίαση, σκοπό έχει να ανταμείψει τον κόπο των δημιουργών και να αφήσει μηνύματα πολιτισμού και συνύπαρξης σε όλους μας. Επομένως, με τον τρόπο αυτό η ιστορία, η τέχνη, η παράδοση και γενικά ο πολιτισμός δεν κρατούν όρια και στεγανά, μπορούν όμως να συνυπάρχουν με επιστημονικές, κοινωνικές και άλλου είδους εκφάνσεις.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της «Αμφικτυονίας Ελληνισμού» δεν παραλείπει να ευχαριστήσει θερμότατα τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, τον Πρόεδρο της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας, Κωνσταντίνο Τσιαπακίδη και τα μέλη του συμβουλίου, καθώς και όλους ανεξαιρέτως τους συντελεστές της εκδήλωσης. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Υπουργείο Πολιτισμού για τη συμπαράσταση στο έργο μας.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΚΟΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου