Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Από τη γέννησή της Παρθένας Τσοκτουρίδου έως το 1993...

        Γεννήθηκα στην Πτολ/δα του Ν. Κοζάνης το 1963 και είμαι κάτοικος των Κομνηνών Εορδαίας.

Μόλις 18 μηνών


            Γνωρίζω δυο γλώσσες: την Γαλλική και την Αγγλική (Proficiency).

Αναμνηστική φωτογραφία Γενικού Πτολεμαίδας


          Παντρεύτηκα το έτος 1981 τον Ιωάννη Τσοκτουρίδη, με τον οποίο απέκτησα ένα γιο, τον Ιωσήφ. Σήμερα είμαι γιαγιά, με δυο εγγονούλες.

Ιωάννης Τσοκτουρίδης


            Από το έτος 1987 δίδαξα την Αγγλική γλώσσα στο Κέντρο Λαϊκής Επιμόρφωσης Πτολ/δας έως το 1989 (Κομνηνά – Μεσόβουνο -  Γαλάτεια – Ερμακιά) παρακολουθώντας ταυτόχρονα μαθήματα δημοσιογραφίας, ζωγραφικής & κεραμικής. 

Με τους μαθητές μου


           Παράλληλα συμμετείχα σε συναυλίες τραγουδώντας σε μουσικό συγκρότημα του Κέντρου Λαϊκής Επιμόρφωσης στην Εορδαία και πήρα μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Εορδαία.



Τραγούδι έντεχνο με επιμορφωτές δασκάλους του ΚΛΕ (ΝΕΛΕ) 
και μαθητές ωδείου 
στην πλατεία του Εμπόριου Εορδαίας

Τραγούδι σε πολυτελή καφετέρια 
στην Πτολεμαίδα Ν.Κοζάνης
         

Από 1988 – 1991 διετέλεσα Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Κοινότητας Κομνηνών και με δική μου σκηνοθεσία ανέβασα μαθητικά θεατρικά σκετσάκια Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Πενηνταήμερου, τα οποία και παρουσίασα μαζί με την μαθητική θεατρική ομάδα του σχολείου στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Πτολ/δας, με παρουσίαση προγράμματος την κοινωνιολόγο Δήμητρα Γιάχου.



Αναμνηστικές φωτογραφίες
από την παιδική μαθητική μου ομάδα

         
          Το 1991 παρακολούθησα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 120 ωρών «Συντήρηση ανθρωπολογικών ευρημάτων» της ΑΝΚΟ στον Δήμο Πτολ/δας με εισηγητές τους Ανθρωπολόγους Άρη και Νικόλαο Πουλιανό. 
             Δραστηριοποιήθηκα στην περιοχή Πτολ/δας με την ομάδα εκπαίδευσης στην εύρεση παλαιοντολογικών οστών και ασχολήθηκα με την στρωματογραφία εδάφους, την εξερεύνηση σπηλαίων, τη σχεδίαση των οστών και τη φωτογράφηση τους. 
          Διετέλεσα Ταμίας της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδας στο παράρτημα της Πτολ/δας με ανάλογες δραστηριότητες έως το 1993.

          Το 1992 συνέχισα τη δραστηριότητα της σκηνοθεσίας και το ανέβασμα θεατρικού έργου συμμετέχοντας Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Κομνηναίεια 1992» ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Κοινότητας Κομνηνών.  
            Επίσης παρακολούθησα για δεύτερη φορά  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 250 ωρών «Συντήρησης ανθρωπολογικών ευρημάτων» της ΑΝΚΟ στον Δήμο Πτολ/δας με τους ως άνω εισηγητές.

Η ομάδα των Ανθρωπολογικών ευρημάτων 
στην περιοχή Πτολεμαίδας

Ταμίας στο Δ.Σ. της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος 
(Παράρτημα Πτολεμαίδας)
Διάλεξη στο Δημαρχείο Πτολεμαίδας



          Στις 23/6/1993 απέκτησα το “Certificat fin dEtudes” της ABC PARIS – Σχεδίου - Ζωγραφικής. Εκείνη τη χρονιά προσλήφθηκα στη ΔΕΗ ΑΕ ως Διοικητικοοικονομικός Υπάλληλος. 

Στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
ΠΑΡΘΕΝΑ ΤΣΟΚΤΟΥΡΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου