Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Βραβεύσεις και παρουσιάσεις της Παρθένας Τσοκτουρίδου το 2012...

Στις 11/1/2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 3.00π μ.μ. πραγματοποιήθηκε εκδήλωση απονομής Βραβείων στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΕΡΙΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ» Θεσ/νίκης, κατά την οποία βραβεύτηκα ως καλλιτέχνιδα και συγγραφέας από την Ακαδημία Κοινωνικών Ευθυνών και Πολιτιστικών Σχεδιασμών και ανακηρύχτηκα Σύμβουλός της.

Στις 30/1/2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 2.30’ μ.μ. παρουσίασα το παραμύθι μου «Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ» στον τηλεοπτικό σταθμό του FLASH  με παρουσιάστρια της Έφη Ντίνου, στην οποία έδωσα και συνέντευξη.

Στις 15/2/2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 1.00’ μ.μ. στην καλλιτεχνική εκδήλωση του διοργάνωσε το νοσοκομείο Παπαγεωργίου σε συνεργασία με την Αμφικτυονία Ελληνισμού, - λόγω δωρεάς εικαστικών έργων του καλλιτεχνικού κόσμου, στο νοσοκομείο, - μου απονεμήθηκε Πάπυρος: «τιμής ένεκεν και ευχαριστιών ένεκεν» για την ευγενή προσφορά δύο εικαστικών έργων μου. Επίσης, το Δ.Σ. του νοσοκομείου εξέδωσε και δώρισε σε όλο τον παρευρισκόμενο κόσμο από ένα λεύκωμα έργων ζωγραφικής των δωρητών με τίτλο: «Η τέχνη στην κοινωνία», στο οποίο συμπεριλαμβάνεται  ανάμεσα σε άλλα και δικό μου βιογραφικό απόσπασμα, καθώς κι ένα από τα δωρισμένα έργα μου.





Στις 16/3/2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.30΄μίλησα στην έναρξη του Συνεδρίου της ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ως Εκπρόσωπος όλων των παραρτημάτων του Σωματείου, με θέμα: «Η οικουμενικότητα και η διαχρονικότητα του ελληνικού πολιτισμού», που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΠΟΡΤΟ ΠΑΛΑΣ στη Θεσ/νίκη.

Στις 13/5/2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00΄π.μ. μίλησα στην Ξάνθη με θέμα: «Η καρδιά της μάνας» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης (Πάροδος Θερμοπυλών 8), στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας, που διοργανώνει ο Σύλλογος καθιερωμένα με θέματα για τη μάνα της Προσφυγιάς. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με τραγούδια από την χορωδία του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης και ακολούθησε προσφορά καφέδων με ποντιακών παραδοσιακών εδεσμάτων από το τμήμα γυναικών του Συλλόγου.

         Στις 4/6/2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.30' μ.μ., Στις εκδηλώσεις "ΚΟΜΝΗΝΙΩΤΙΚΑ 2012", βραβεύτηκα από τον Πολιτιστικό Ποντιακό Σύλλογο Κομνηνών για την πολυετή και ανεκτίμητη προσφορά μου τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μου.


         Στις 5/6/2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 7.00΄μ.μ. συμμετείχα στην ποιητική εκδήλωση της Μουσικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος στο βιβλιοπωλείο του Μαλλιάρη στη Θεσ/νίκη με το ποίημά μου: "Μάτια λιβαδίσια και λαμπερά".

Στις 14/10/2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 6.30’ μ.μ. μίλησα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωακείμ Λιούλιας» στον Κρόκο Κοζάνης προσεγγίζοντας λογοτεχνικά το βιβλίο του Αλέξανδρου Ακριτίδη: «Η ΠΥΞΙΔΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ», το οποίο και παρουσίασε ο ίδιος με δεύτερη ομιλήτρια την υπεύθυνη του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κοζάνης Κούρτογλου Όλγα, καθώς επίσης και με καλλιτεχνικό πρόγραμμα απαρτισμένο από μουσικούς, τραγουδοποιούς και συνομιλητές.

Στις 3/11/2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 7.00'  μ.μ. βραβεύτηκα με το ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας στο ξενοδοχείο "Σαμαράς" στην πλατεία Δάκου Λαμίας, στον δεύτερο διεθνή του διαγωνισμό Ζωοφιλικής Ποίησης . 

Στις 14/11/2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 6.30' μ.μ. βραβεύτηκα από τον Δήμο Εορδαίας για τη συνεισφορά μου στον πολιτισμό Εορδαίας μαζί με άλλους συγγραφείς της περιοχής στο Πνευματικό Κέντρο Πτολ/δας. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Ρόη Βασβατέκη και κεντρικός ομιλητής ήταν ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο των (11) πιο σημαντικών ποιητών της Θεσ/νίκης.


Στις 28/11/2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 6.30' μ.μ. συντόνισα την παρουσίαση του βιβλίου της Δόξας Κωτσαλίδου με τίτλο: "Η Φλώρινα των πολιτισμών" στη Φλώρινα στην καφετέρια "Οδός των Ονείρων" και αξιολόγησα το βιβλίο με ανάλογη κριτική στην ομιλία μου. Στην παρουσίαση έλαβε μέρος και η απαγγελτική ομάδα γυναικών Φλώρινας με τις κ.κ.: Μαρία Γιαλαμά, Μαρία Στάικου,  Ιωάννα Λέκα,  Ευγενία Δανηιλίδου  και Όλγα Μπέλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου