Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Βραβεύσεις της Παρθένας Τσοκτουρίδου και συμμετοχή της σε λογοτεχνικά βιβλία το 2007....

            Το 2007 (Φεβ’) παρουσίασα με άλλους λογοτέχνες το βιβλίο της κας Βασιλικής Αξαρλή με τίτλο: «Νέοι Ποιητικοί ορίζοντες» κάνοντας την λογοτεχνική ανάλυση των ποιημάτων της στη Σίνδο Θεσ/νίκης.

          Παράλληλα καλέστηκα στο τηλεοπτικό κανάλι ΤΟΡ Κοζάνης από τον κ. Δημ. Τσαβδαρίδη και παρουσίασα το έθιμο των Μωμόγερων μαζί με το βιβλίο μου.

          Ο Δήμος Πτολ/δας ανέβασε με τη θεατρική ομάδα της Πτολ/δας  «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ» για δεύτερη φορά τη θεατρική διασκευή μου: «Ο ποντικός και η θυγατέρα του» στην Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου με μεγάλη επιτυχία και απαίτηση του κοινού να επαναληφθεί και πάλι η εκτέλεση του θεατρικού έργου.

          Την άνοιξη, στη Γιορτή της Μάνας, καλέστηκα ως Κεντρική Ομιλήτρια στην Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης. Η ομιλία παρουσίασε ενδιαφέρον και παρουσιάστηκε στα τοπικά κανάλια και στις εφημερίδες. Συμμετείχε στην απαγγελία ποιημάτων ο σκηνοθέτης και ηθοποιός κ. Παναγιώτης Βασιλειάδης.

          Την άνοιξη πάλι, συμμετείχα στον 1ο Λογοτεχνικό Ποιητικό Διαγωνισμό Θεσ/νίκης και την έκδοση ομαδικού βιβλίου με τίτλο: «Οι ποιητές γιορτάζουν την άνοιξη», εκδόσεις «Υδρόγειος», υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, αποσπώντας ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΙΜΗΣ.




          Έγινα Μέλος της «Αμφικτυονίας Ελληνισμού» και τον Σεπτέμβριο απέσπασα ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ, γιατί είχε συμπεριληφθεί το Βιογραφικό μου στο ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ και απέσπασα ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ από τη συμμετοχή μου στον Παγκόσμιο Ποιητικό Διαγωνισμό που είχε θέμα: «Ειρήνη, πανανθρώπινο αγαθό», έκδοση ποιητικού ανθολογίου το 2008.



          Στις 15/10/2007 απέσπασα δύο Επαίνους από την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδας σε εσωτερικό διαγωνισμό με θέμα: «Ο Μακεδονικός Αγών 1903-1908» (Β΄ΕΠΑΙΝΟΣ ΠΕΖΟΥ & Β΄ΕΠΑΙΝΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ).




          Τον Νοέμβριο παρουσίασα το βιβλίο του ποιητή κ. Αλέξανδρου Ακριτίδη «Αλαργινή ηχώ» στον Εύοσμο Θεσ/νίκης. Συμμετείχε στη απαγγελία ποιημάτων ο λογοτέχνης και καλλιτέχνης κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος (Αρκέτος) και μουσικό συγκρότημα της Θεσ/νίκης.

          Στις 14/12/2007 συμμετείχα στο Φεστιβάλ Ποίησης της «Αμφικτυονίας Ελληνισμού» που οργανώθηκε στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσ/νίκης υπό την αιγίδα του Δήμου και συμπεριλήφθηκα στο βιβλίο «Φθινοπωρινές νότες» της «Μουσικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος» και της «Αμφικτυονίας Ελληνισμού», έκδοση 2008.



          Επίσης, εκδόθηκε το βιβλίο ποίησης  «Ερωτικός Μάϊος» της Θεσ/νίκης. Ε’ Τόμος – 2007, Ανθολογία Ερωτικής Ποίησης από την Μουσική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος και το βιβλίο ποίησης «Φθινοπωρινές Νότες» από την Μουσική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος και την Αμφικτυονία Ελληνισμού, στο οποίο συμπεριλήφθηκαν ποιήματα μου με τα βιογραφικά μου. 



          Ποιήματά μου συμπεριλήφθηκαν και στην έκδοση βιβλίου του Εκδοτικού Οίκου «Υδρόγειος», 2007, με τίτλο «Πόλεμος και Ειρήνη». 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου