Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Συνεντεύξεις και παρουσιάσεις της Παρθένας Τσοκτουρίδου το 2013....

Στις 10/1/2013 έδωσα τηλεφωνική συνέντευξη για το έθιμο των Μωμόγερων στην Ποντιακή εκπομπή του Κώστα Περτσινίδη στο τηλεοπτικό κανάλι του FLASH-TV .

Στις 23/1/2013, Πέμπτη, ώρα 7.00’ μ.μ., σε τηλεοπτική Ποντιακή εκπομπή του δημοσιογράφου Κώστα Περτσινίδη στο κανάλι FLASH-TV Δυτικής Μακεδονίας, έδωσα συνέντευξη μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κομνηνών Εορδαίας Μπάμπη Κουλουμπρίδη για θέματα της τοπικής λαογραφίας και πολλά άλλα τοπικά της Κοινότητας. Έκανα αναφορά στο νοσταλγικό παρελθόν με θύμησες και αναφορές (βιντεοσκοπικές και λεκτικές) στους ανθρώπους της Α’, Β’ και Γ’ γενιάς, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στη διατήρηση της ποντιακής παράδοσης στα Κομνηνά, καθώς επίσης και αναφορές στη σημερινή Δ’ και Ε’ γενιά, που διατηρούν την παράδοση έως τις μέρες μας. 

Στις 1/2/2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 7.00’ μ.μ. απήγγειλα το ποίημα «Αργοναύτες» του Γεωργίου Σεφέρη στα εγκαίνια ζωγραφικής του ζωγράφου και Προέδρου Διακοσμητών Οδυσσέα Άννινου, που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, με έργα τέχνης του καλλιτέχνη που παρουσίαζαν το κινηματογραφικό έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Στις 21/4/2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 3.00΄μ.μ. έδωσα συνέντευξη στην τηλεοπτική παρουσιάστρια Μιχαέλα Αλεξιάδη στην εκπομπή "Ζούμε μαζί" του FLASH-TV Δυτικής Μακεδονίας για το θεολογικό μου ποιητικό έργο: "Αγαθόν το εξομολογείσθαι των Κυρίω".

Στις 1/5/2013 τέθηκε στην κυκλοφορία η νέα έκδοση του βιβλίου μου: «Η καμπάνα του Πόντου χτυπάει στο Βέρμιο», Παιδική-Νεανική λογοτεχνία.





Στις 12/5/2013 παρουσίασα την ομιλία μου με θέμα: ΜΕ ΛΕΝΕ ΜΑΝΑ, μαζί με την Απαγγελτική μου Ομάδα «ΠΡΟΓΟΝΙΚΗ» στον Πολιτιστικό χώρο του Ποντιακού Συλλόγου Κομνηνών. Στις απαγγελίες πήραν μέρος οι: Βούλα Κόκλη-Τσοκτουρίδου, Μαρία Τσιλφίδου Σμυρόγλου, Νόπη Τεληγιαννίδου, Μαρία Σεράση, Μαρία Παπαδοπούλου-Νικηφορίδου Σοφία Καραμανλίδου-Μποζ.




Στις 16/5/2013 έδωσα συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι FLASH-TV στην εκπομπή του Κώστα Περτσινίδη «ΠΟΝΤΟΣ Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ».

Στις 19/5/2013 μίλησα ως κεντρική ομιλήτρια στα Κομνηνά στην εκδήλωση που διοργάνωσα μαζί με τον Πολιτιστικό Ποντιακό Σύλλογο Κομνηνών και συντόνισα με την Απαγγελτική Ομάδα μου με τίτλο: «ΠΡΟΓΟΝΙΚΗ», το ποιητικό μου έργο με τίτλο: ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΡΑΨΩΔΙΑ (1922). Πήραν μέρος στην απαγγελία οι: Βούλα Κόκλη-Τσοκτουρίδου, Μαρία Τσιλφίδου Σμυρόγλου, Νόπη Τεληγιαννίδου και Σοφία Καραμανλίδου-Μποζ.




Στις 21/5/2013 στα πλαίσια της μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων μίλησα σε επίσημη τελετή στο Μαυροδένδρι Κοζάνης, όπου και τιμήθηκα για την συμβολή μου στην ανάδειξη της ιστορίας μας.










Στο τεύχος ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 του μηνιαίου περιοδικού ιστορίας και πολιτισμού «Ποντιακά» συμπεριλήφθηκε Βιογραφικό μου.

Στις 13/12/2013 παρουσίασα το βιβλίο μου «Η καμπάνα του Πόντου χτυπάει στο Βέρμιο» στην Παγκρήτεια Αδελφότητα Μακεδονίας με διοργάνωση της ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και ομιλητές τους κ.κ. Κώστα Νίγδελη και Θεόδωρο Σαντά και ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου από την ηθοποιό Δήμητρα Σαντά.



Στις 16/12/2013 οι καθηγητές κ.κ. Πάρις Βορεόπουλος και Κώστας Νίγδελης σε συνδιοργάνωση με την ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ παρουσίασαν το λογοτεχνικό μου έργο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης στη Θεσ/νίκη. Προλόγισε ο Πρόεδρος της ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Δημήτρης Μπουκόνης και παρουσιάσθηκε επίσης και των έργο δυο άλλων λογοτεχνών των κ.κ. Χατζηανέστη Αβραάμ και Πεχλιβανίδου Ευαγγελίας-Αγγελικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου