Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Η έκδοση παραμυθιού για τους διαβητικούς και οι βραβεύσεις της Παρθένας Τσοκτουρίδου στο ζενίθ τους το 2011....

Στις 14/1/2011 παρακολούθησα στην έναρξη του «Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου» της «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» (Αίθουσα Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσ/νίκης) τον 1ο κύκλο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ με θέμα ομιλίας «Η Ρητορική στην Επικοινωνία και στη Συμβουλευτική» με διδάσκουσα την καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κα Σωτηρία Τριαντάρη.

Στις 23/1/2011 παρακολούθησα στην ίδρυση του τμήματος «Στήριξη-Δράση της Ελληνίδας μάνας» την Ημερίδα της «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα: «Ο ρόλος της Ελληνίδας μάνας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και οι προοπτικές» (Ξενοδοχείο «ΠΟΡΤΟ ΠΑΛΛΑΣ» Θεσ/νίκης) με ομιλητές-εισηγητές τον Πατέρα Κ.Χαλβατζάκη, την κα Ε.Κούκουρα, την κα Μπαλλή Ξανθίππη, τον κ.Κ. Δημουλά και την κα Σ.Τριαντάρη. Στην εκδήλωση συμμετείχε και το χωροδιακό σύνολο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μακεδόνες» το οποίο διηύθυνε ο μαέστρος Ιωάννης Κούκας.

Στις 3/2/2011 έδωσα συνέντευξη στην τηλεόραση του FLASH για το συγγραφικό μου έργο με δημοσιογράφο την κα Ντίνου Έφη.

Στις 5/3/2011 παρουσίασα το έθιμο των Μωμόγερων στην κωμόπολη Σοφάδες της Καρδίτσας εκ μέρους του Πολιτιστικού Ποντιακού Συλλόγου Κομνηνών.



Στις 25/3/2011 μίλησα τηλεφωνικά στην τηλεόραση του FLASH για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 που έλαβε χώρα στο Πανελλήνιο, στη Μικρασία, στον Πόντο και  στο Δήμο Βερμίου.

Τον Μάιο του 2011 κυκλοφόρησε η ανθολογία ερωτικής ποίησης με τίτλο «ερωτικός μάιος» της Θεσσαλονίκης, Ζ΄Τόμος, 2011, από τις εκδόσεις της ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, στην οποία συμπεριλήφθηκε το βιογραφικό μου και το ποίημα μου «Λησμονημένη».


Στις 18/5/2011 μίλησα στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης για την Γενοκτονία των Ποντίων κατόπιν πρόσκλησης των Πολιτιστικών Φορέων της περιοχής Ελλησπόντου.

Στις 20/5/2011 μίλησα στον τηλεοπτικό Σταθμό Flash, στην εκπομπή «παρακάθ’» του Δημήτρη Τσαβδαρίδη,  για την ποντιακή γενοκτονία και παρουσίασα την ποιητική μου «Προσφυγική Ραψωδία (1922)».

Στις 22/5/2011 μίλησα στο Δρέπανο Κοζάνης για την Γενοκτονία των Ποντίων κατόπιν πρόσκλησης του Πολιτιστικού τους Φορέα και την ίδια μέρα παρουσίασα στο Μητροπολιτικό Ναό Καλαμαριάς-Κρήνης στη Θεσ/νίκη την «Προσφυγική μου Ραψωδία (1922)» συγχωνευμένη με την «Προσφυγιά-Αρμονίας κατάλυση» της Ευαγγελίας Πεχλιβανίδου. Συμπαρουσιαστής στην ψαλτική ήταν ο Κόττης Κων/νος και μια καλλιτεχνική μουσική ομάδα με υψίφωνο στο τραγούδι.

Στις 29/5/2011 στο Ετήσιο Μνημόσυνο των πεσόντων Μακεδονομάχων στη μάχη της Οσνίτσανης κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού αγώνα, που τελέστηκε στη Δαμασκηνιά Βοϊου του Ν. Κοζάνης, συμμετείχα με απαγγελία του βραβευμένου ποιήματος μου: «Ο Μακεδονικός Αγών 1903-1908» μαζί με άλλους Αμφικτύονες ποιητές.

Στις 6/6/2011 πήρα Β΄Βραβείο Δοκιμίου στον 11ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Κερατσινίου με τίτλο «Δοκίμιο» από την Εταιρεία Τεχνών-Επιστήμης-Πολιτισμού. Η βράβευση μου έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ στο Κερατσίνι. Το ίδιο διάστημα βραβεύτηκα με δύο (2) Διεθνείς Τιμητικές Διακρίσεις από τη «Διασπορική Στοά», που εδρεύει στη Μελβούρνη Αυστραλίας, από τον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό: «Τα δάση μας, οι Ζωές μας». Η μία αφορούσε Διήγημα με τίτλο: «Φίλες και φίλοι γεια σας» με τίτλο και η άλλη αφορούσε Ποίηση με τίτλο: «Ο σπαραγμός του ζαρκαδιού».


Από 10/6/2011-13/6/2011 παρουσίασα στα Κομνηνά Εορδαίας τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις «ΚΟΜΝΗΝΑ 2011».

Στις 16/9/2011 παρουσίασα στα Κομνηνά Εορδαίας το παραμύθι των Διαβητικών «Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ» στο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου Κομνηνών με συνδιοργανωτές τον Πολιτιστικό Ποντιακό Σύλλογο Κομνηνών και τις εκδόσεις της «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ». Συντόνισε την εκδήλωση η Γραμματέας του Π.Π.Σ. Κομνηνών Μαρία Τσιλφίδου, παρουσίασαν το βιογραφικό μου οι Πρόεδροι Πολιτιστ. Συλλόγων: Παύλος Παραστατίδης (Μεσόβουνο) και Ευγενία Ευθυμιάδου (Πεντάβρυσος). Προλόγισαν οι: Κούλα Πουλασιχίδου (Δημοσιογράφος – Τηλεπαρουσιάστρια – Αντιπρόεδρος Δημοσιογράφων Βορ. Ελλάδος), Αγγελική Καλλιπολίτου (Μέλος Διαβητικών Ν. Κοζάνης) και Αλέξανδρος Ακριτίδης (Λογοτέχνης). Το παραμύθι παρουσίασαν οι: Παναγιώτα Παρασκευά, Βαγγέλης και Άννα Σμυρόγλου, Βούλα και Εύη Χουρεμίδου. Στη μουσική καλλιτεχνική επιμέλεια ήταν οι: Νίκος και Γιάννης Κατωτοικίδης, Νίκος Μποζ.



Στις 27/11/2011 βραβεύτηκα από το λογοτεχνικό περιοδικό «ΚΕΛΑΙΝΩ» του λογοτεχνικού ομίλου «ΖΑΛΩΝΗ»-«΄ξάστερον» σε ετήσιο διεθνή διαγωνισμό σε διάφορα είδη ποιητικής φόρμας αποσπώντας το Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ. Η βράβευση έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» του Δήμου Ιλίου στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου